2521 Simply Swimming Temse

Het Consortium Cordeel-Farys-Hellebrekers-S+K hebben door gebruik te maken van het concept 2521 Gewoon Zwemmen de DBFMO (30 jaar) gegund gekregen..

Het wordt een prachtig nieuw zwembadcomplex met naast het 8-baans 25 meter bad, fitness en recreatieve elementen op een hele mooie plek in het Scheldepark!

Het huidige zwembad Scheldebad is gelegen in het Scheldepark aan de oever van de schelde, net buiten het historische centrum van Temse. Het huidige zwembad, gebouwd in de jaren '60 van de vorige eeuw, is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de huidige standaarden wat betreft duurzaamheid en gebruik. Gezien de slechte staat van het bad is ervoor gekozen het volledig te amoveren.

Het Scheldepark is een overblijfsel van de kasteeltuin die ooit toebehoorde aan het kasteel Janssens De Varebeke wat stond op de locatie van het huidige zwembad. In het ontwerp voor het nieuwe Scheldebad zijn zowel de historie van de locatie als de landschappelijke kwaliteiten en eigenschappen van het Scheldepark een belangrijk uitgangspunt geweest en wat ons betreft de sleutel naar een juiste inpassing van het nieuwe bad, alsmede tot het geven van een nieuwe impuls aan het park.

Bij het ontwerpen van het paviljoen is gebruik gemaakt van het 2521 concept. Dit houdt in dat het een voor en de vraagstelling van de stad Temse en de locatie in het Scheldepark op maat gesneden uitvoering betreft van een basisontwerp waarin de in de loop van bijna 30 jaar opgedane kennis op het gebied van zwembadontwerp, -gebruik, -exploitatie, -onderhoud en duurzaamheid in binnen- en buitenland is samengebracht.

Een basis zwembad volgens het 2521 concept voorziet in een 25x21m zwembad en een beperkte horeca. Dankzij de modulaire opbouw en flexibele constructiewijze is het mogelijk om op eenvoudige wijze het in programma voor het Scheldebad te voorzien met een uitbreiding van de horeca en het toevoegen van een doelgroepen- en recreatiezaal.

Naast een programmatische invulling op de locatie is met name een vanzelfsprekende inpassing in het park een belangrijke opgave. Door het zwembad aan drie zijden te voorzien van ruime overstekken, ontstaat een zone rond het gebouw die reageert op de parkomgeving.

Terug Terug
Vorige Vorige project Volgend project Volgende